31 May 2009

masak2 lagi.. hehe

snanye nak wat lame dah Yi Mee Kungfu nih tapi asek bertangguh je.. malas punye pasal kan.. so tghari td bru ade mood nak wat. 1st try wat n alhamdulillah jadik.. tp syg nye mak aku x dpt rse coz beliau bersame dgn abah, abglong, naufal n husna gi johor sbb tokmak nak jumpe cucu kesayangan.. XP

nila die hasilnye.. kali nih adek aku yg nina tuh tak tlg.. sbok men psp. yg tlg sket2 si najwa je.. n kakcik tlg tgk.. hua3..

korg nak resepi ke? ade je dalam buku masakan mane2.. tuk 1st try nih aku ikut jela pe dlm buku tu.. klu lps nih bole aa nak ber-eksperimen sket cthnye cm nak pedas sket, letak cili padi ke.. n sape2 yg suke sotong tu.. ltk aa.. sbb kan aku x suke maka nye aku x ltk.. haha.. rupenye skjp gile aku masak bnde alah nih.. tp nak sediakan bhn tu bkn men lame.. heh ^^;;


30 May 2009

his comeback and a cake..

because i didnt have time and too tired.. i didnt exactly posted this on the actual day.. huhu..

his comeback after two years

family gathering minus najwa coz she was having her last paper on that day

our 2nd attempt making choc cake ^^

his long hair is to be noted and he keeps complaining about the hot weather. huhu.. and since he cudnt drive bcoz of his license (tak wat baru lagi..) i, being a good lil sis that i am XP had to take him around anywhere he wanted. (seb bek x suh gi tmpt yg pepelik.. takat alamanda tu bole la.. huhu)

ermm bout the cake.. it was successful. hehe.. but it's kinda like choc brownies bcoz of the topping. oh well..

k dah la.. mls cte pepanjang.. ade update nih pon cukup.. haha.. til then..~

p/s: snanye mase 1st time wat choc cake tu wat yg moist nye.. x jadi sgt sbb cpt muak.. and kinda lembik. tak ltk pon gmbr nye kat blog.. haha.. tu je la nak ckp. XD


28 May 2009


dari si kedink XP

5 names that friends call
1. raihan
2. e-han
3. taiko
4. rai
5. an

5 most important dates in your life
1. 8 Mac 1989
2. parents
3. adek beradek
4. kwn2
5. -

5 things you have done yesterday
1. tgk blk idol show season 3
2. layan 2PM nye perf
3. usha blog
4. borak dgn adek aku
5. aku tak stalk org smlm cm si kedink.. hahaha

5 ways to be happy
1. layan bende2 best kat youtube.. ^_^
2. makan bnde yg mak aku dh lame tak masak
3. online lame2
4. dengar lagu yg aku suke
5. kacau husna.. haha

5 gifts you would like to receive
1. haptic touch
2. LG icecream hp
3. LG lollipop hp
4. desktop yg lengkap dgn segala mcm software yg berkaitan dgn design
5. wacom touchscreen yg bersaiz BESAR.. hehehe..

5 favourite hobbies
1. onlining
2. membaca(biasenye english..huhu)
3. kacau husna
4. tgk video
5. makan XP

5 places you want to go for vacation
1. South Korea
2. England
3. Paris
4. Langkawi
5. Pulau2 kat Ganu.. ^^ (sedih x penah gi lagi)

5 favourite drinks
1. Fresh Orange
2. Ribena
3. Tea(teh'o)
4. Ice Lemon Tea
5. Fresh Milk

5 things you always found in your room
1. laptop
2. hp
3. buku
4. panel2 sem1&2
5. sketches

5 favourite colours
1. Blue
2. Purple
3. White
4. Black
5. Cream colour(natural senang cte)

5 favourite bands
(nak ikut yg recent ke ape? haha..)
1. 2PM
3. Big Bang
4. Backstreet boys
5. antare shinhwa dgn suju xleh nk pilih aaa

5 favourite people

korg isikan la.. hehe ^^;;

5 hangouts
1. rumah
2. studio
3. alamanda
4. dalam bilik
5. living room

5 person you love so much
1. myself
2. mother
3. father
4. my siblings
5. my friends

amek jwpn sme dgn kedink ok.. XD

5 reasons you answer this survey
1. sebab bosan
2. saje suke nak wat
3. certain things xleh nk cte gtu je.. so jwb nih sng sket la
4. kedink tag(ko stil x wat pix tag tu dow.. pdhal aritu beria)
5. suke aku la nak wat bnde yg aku suke

5 persons who you think will answer this survey
1. Yana
2. Ezy
3. Adah
4. Syaz
5. sila isi sendiri.. huhu..


23 May 2009

i've figured..

it's best to just neutralized my feelings..
maybe u're right..
i have a lot of discomfort or unsatisfied
feelings with someone or another..
but to let it go
is not as easy as 123 and ABC


22 May 2009

iya atau ngakk..

Here are the rules:
1. You can ONLY answer Yes or No.
2. You are NOT ALLOWED to explain ANYTHING but if someone messages or comments on your note and asks, then you HAVE TO answer. If you're tagged, just do the same.

Kissed any one of your facebook friends?

Kissed someone you didn't like?

Slept in until 5 PM?

Fallen asleep at work/school?

Been cheated on?

Held a snake?

Ran a red light?

Been suspended from school?

Been caught having sex?

Written off your car/motorbike in an accident?

Been fired from a job?

Sang karaoke?

Are you a morning person?

Done something you told yourself you wouldn't?

Do you eat breakfast?

Laughed until something you were drinking came out your nose?

Kissed in the rain?

Sang in the shower?

Sat on a rooftop?

Kissed someone you shouldn't have?

Been pushed into a pool w/all your clothes?

Broken a bone?

Ever been in a fist fight?

Shaved your head?

Blacked out from drinking?

Played a prank on someone?

Genuinely felt like killing someone?

Made your girlfriend/boyfriend cry?
- No

Ever killed a school pet?

Been in a band?
- No

Shot a gun?

Tripped on mushrooms?

Donated Blood?

Eaten frogs legs?

Eaten cheesecake?

Still love someone you shouldn't?

Think about the future?

Believe in Love?

Sleep on a certain side of the bed?

Sent an anonymous Valentine card and/or flowers?

Played sports in high school?

Lied to a friend?

Had your heart broken?

Broke someone's heart?

Ever been in love w/a fictional character?

Have regrets?

Do you make your bed everyday?

Have you ever had a crush on your best friend?

i'm tagging sape2 yg rse bosan. huhu.. btw thx ezy for tagging me^^


apresiasi nama..


2.WITNESS PROTECTION NAME:(mother and fathers name)
Rasilah Mohd Saleh

3.NASCAR NAME:(first name of your mother's dad, father's dad)
Sampul Jaafar

4.STAR WARS NAME:(the first 3 letters of your last name, first 2 letters of your first name)
Raira(i've only got one name kay)

5.DETECTIVE NAME:(favorite color, favorite animal)
Blue Cat

6.SOAP OPERA NAME:(middle name, town where you were born)
raihan kajang

7.SUPERHERO NAME: (2nd fav color, fav drink, add "THE" to the beginning)
THE purple fresh orange. LOL

8.FLY NAME:(first 2 letters of 1st name, last 2 letters of your last name)

9.ROCK STAR NAME:(pets name, current street name)
** jln arma

10. PORN NAME: (1st pet, street you grew up on)
fish sheffield

11.YOUR GANGSTA NAME:(first 3 letters of real name plus "izzle")

12.YOUR GOTH NAME:(black, and the name of one of your pets)
Black **

13. STRIPPER NAME: (name of your fav perfume, fav choc)
9to5 malteaser

14. WIZARD'S NAME: (last 3 letters of mother's name, first 3 letters of current job, first 3 letters of your zodiac sign and last 3 letters of home street's name)

15. PIRATE'S NAME: (fav actor last name, your 'pet' name, fav actress last name, add "Captain" at the beginning)
Captain Lee ***** [xde fav actor n actress lorh~...hu3]

malas nak tag org. just did it to kill time.. huhu..


21 May 2009


i'm actually bored right now plus i didnt get to finish even ONE episode of Time Between Dog and Wolf. it's because someone accidently tripped over my laptop charger. annoying much. however, for this post i guess it's only fair for me to tell u my friends about my life back then. ^^
(Mas was the curious one coz she said that i didnt write much about my school life.. haha..)

i think i'll rant bout my 'early education'. so here goes nothing..

to tell u the truth, i have never went to Malay's kindergarten(correct me bout the spelling tho XP). my dad did his PhD in University of Sheffield, United Kingdom back in 1994 for around 4 years or so to say.

ok stop. i think i'll go rojak after this. i find it hard searching for the right phrases.. huhu..

mase first time masuk nursery tuh.. dah la dgn x reti bahase dorg lagi.. mule2 senyap je. tp cekgu nursery uh pandai pancing la. ade la die ajak kaler2, main2 and etc. pastu ade mase khas tuk rehat(duh. xkn xde rehat kan?)time tu mesti cekgu tu bg biskut oat and minum susu satu botol. bear in mind that the milk packaging was sOo unlike here. so satu botol uh adela dlm 250ml kot. it was fresh milk. sedap gile susu tu sampai aku nak mintak a 2nd serving tp cekgu india tu x bagi plak T_T (x ingt mcm mne aku mintak kat die sedangkan aku rse aku x reti lg nak ckp BI)

anyway, time nursery x banyak aku ingt. so erm lps nursery aku masuk reception klas(cm tadika la kat sini. nursery uh pangkat taska.) education dorg more on story telling, drawing, playing and bits of counting. rsenye by this time aku dah bole aa kot cakap dgn dak situ. aku x rse keseorangan sbb ade gak a few dak melayu. time nih gak la aku blaja nursery rhymes like Humpty Dumpty, Baa Baa Black Sheep, 10 Little Indian, Pussycat and so on. hehe.. sampai skang masih melekat.

after reception class will be Grade 1. this is when i first learn how to write my own name. tentunya bab ABC dah lepas tapi soal nak eja nih belum lagi la. ermm mase tu ktorg kne lukis pape je kat dalam buku nih(buku latihannye menarik sbb memanjang ke tepi and ade ruang tuk lukis and bawah ade garisan tuk menulis) then cekgu tu suh tulih name kat belah atas page yg ktorg lukis. aku tetibe je cam bingung skjp sbb mmg x reti sungguh nak tulih name sendiri. seingat aku la.. aku tulih camni [ i a i ] tah ape tah aku tulih. dah aa tulih huruf 'i' tu.. titik tu aku wat bulat kecik. LOL. mase tu aku dah risau gile aa takut cekgu x tau tu sape punye tp x tau nak watpe sbb x reti eja. nak tnye orang pon x terpikir. then u know what happen next?

bile cekgu tu pulang balik buku ktorg, dia dah siap2 wat correction dah. dia x marah pon(aku ingt die nak marah.huhu. kids.) and bile aku tgk buku tuh.. rupenye cekgu tu ade tulih kan name penuh aku. memang stat dari aritu la aku cam berazam gile menghafal cmne nak eja name aku sendiri sbb time tula baru aku sedar yang name tu penting. huhu.. tahpape je waktu kecik dulu XP

ermm sblm menamatkan post kali ni, nak sambung sket lagi pasal Grade 1.

kan dah cakap sblm nih yg dorg mmg suke bebenor la bab story-telling. and semestinye cekgu tu la yang cte. takkan ktorg kot. time cekgu tu nk stat.. ramai bdk berebut nak duk dpn cekgu tu(ktorg duk kat bwh n cekgu ats kerusi) aku pon termasuk la diantare bdk2 tu. hehe.. bkn ape pon tp tah nape ktorg suke pegang kaki cekgu tu. bukan in a harassing people sort of way tp lebih kepada membelai(?) cmni la nak detailnye.. erm kan org sane suke pakai that tight stoking thing and kasut heels dorg jenis yg bertutup dpn n bkn spenuhnye. cekgu tu plak yg pelik nye layan je ktorg. die x marah tp klu ade yg melampau smpi x concentrate kat cte die tu, time tu bru la die mrh. lgpon ktorg sentuh skjp2. its ticklish. ngee~

kayla that's it for today. next time smbg. banyak je lagi kisah suka duka idopku disane. huhu..

p/s: sori berterabur. u noe my BM sucks. =.=" owh and here's a picture. rsenye Grade 2 kot.

dak2 melayu yang amek kelas BM.

seriusly my BM does sucks. ade ke aku eja 'ambil' as 'abil'?
ms tu cm xdpt nak bezakan M dgn B coz 'dengung' cm same. heh ^^;; pathetic.


20 May 2009

hari ini berlalu dengan..

melayan citer Antique Bakery the Movie. hehe..
pure gay-ness! lawak n some touching stories..
not till the point u're in tears.. it just moves you..^^;;

Mas dah sarankan lame dah tp bru ari ni ade peluang tgk
kat mysoju la mne lg kan..
tp aku ade sket konfius..

@Mas : ko suh aku tgk yg korean nye kan? bkn yg anime jepun tu kan?huhu..

ade gak terjumpe link tgk versi anime nye.. tp sbb suare die lari dr gmbr.. cm x best lak tgk.. tp OST nye cmbest ^^

otw nk tgk Time Between Dog and Wolf, lakonan Lee Jun Ki~
tak dapat tgk mase cite tu kua kat 8tv.. ngee~


18 May 2009

to whom it may concern..

i HATE you.
for the things you did
or didn't do
but mostly on
the things you never do
be it being truthful
and honest
sincere or
caring or saying
words that unlikely
for you to ever make it up for..

sorry to you
isn't the hardest word
to say to me

your words of
telling the truth are.

-kinda in a pissed off mood right now.. after what i've found out today..


It ALWAYS happen..

no matter how hard i tried
the small little things
one had ignored
i noticed
to one whom seem
it is not a big deal
but to me
it's like a BIG deal
though i really should get over it
until my heart, mind and soul
forgets about it
it may remain
as long as the time
as time goes by..

dont even ask.


16 May 2009

hApPy tEacHErs' dAy~

last post for today(i hope so..) altho they have a 0.0002% of chances that they will read this blog, all the same i wanted to show my appreciation to ALL the teachers (lecturer pon kire cekgu gak.. hehe) whom have been teaching me with patience, love and a strong will. words of thanks can never be enough but at least it's better than nothing. JASAMU DIKENANG..~

p/s: wpon xde post tuk ari IBU tapi aku dah bg adiah pon kat MAK-ku yg terchenta~ haha.. ayah aku pon skali dpt ^^



using 2PM's song title for this post.. hehe..

thx ezy for tagging me again~

1.Copy badge "2008 Cute's blogger Award"di atas untuk diletakkan di blog anda

2.Link/ ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda
sebab diriku ini tgh malas(snanye nak tgk youtube.. hehe) aku link jela blog ezy.. ^^;;

3.Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award sterusnya (anda di-tag)...
boleh je nk cte bnde len tapi sbb nak cepat nih.. makanya anda rujuk la sndri post yg sblm nih kalau nak tau.. haha

aku tag orang yg same..~
kalau betul malas nak buat.. amek je award tu.. hehe.. XDD


Gee3x Baby2x

hehe.. sori lame x update.. busy sat dengan kehidupan yg lame diabaikan.. huhu.. tuk post nih nak wat tag dr adah and ezy coz mereka tlh tag diriku dgn bnde yg same.. tp sblm tuh...

ni award dr ezy.. hehe.. 1st time dapat(dulu xbpe paham award2 nih.. huhu..) kamsahamnida~
so tuk kwn ku yg bertandang ke blog nih and blom lg dpt award nih.. jgn segan silu amek ye ^^

and the next part..1- Copy Award Diatas Untuk Diletakkan Di Blog Anda.

2- Nyatakan 5 Fakta Menarik Tentang Si Pemberi Award Ini.
(sbb due org yg tag nih makanya.. 5 tuk adah n 5 tuk ezy.. adil kan? ^^)

#comey and tak nampak pon die lagi tue dr saye..
#gf terchenta si gafur..
#tak penah lagi jumpe face-2-face tp dr dunie maya, adah nih ramah orgnye..
#ade sket prangai gile2 cm diri ku.. hehe..
#cte di blog nye macam2 ada ^_^

#coursemate IND ku..
#beliau sukeeee bangat dengan kaler pink..
#sangat suke bergambar dengan dgcam nye juge..
#owh ye.. dgcam pon kaler pink.. hehe
#ezy xbpe reti bwk keta manual.. tp bwk auto terer.. spt juge diriku ^^

3- Setiap Blogger Mestilah Menyatakan 10 Fakta Atau Hobi Diri Sendiri Sebelum Memilih

#sy ni skema orangnye.. but rebellious on the other hand.. hehe
#suke sgt kat lagu korea(jepon pon ye gak) smpi leh tersangkut dgn boyband mereka.. XP
#sy bkn nye jns org yg pantang dicabar but once u've touch a nerve.. u'll pay..
#seorang kakak yg tersangat la garang.. tp mereka patut tau sy juge cpt lembut.. ^^;;
#kadang2 sy bereaksi spontan jika tak puas hati or tak suke sesuatu perkara..
#wpon orang sekeliling sy x paham dgn minat sy.. sy xkesah but tolong la jgn nk merendah2kan minat orang kay? it hurts.
#kalau nmpk cm tengah mengelamun tu snanye tgh pikir bnyk bnde dalam kepale..
#jujur orang cakap.. sy ade masalah pendengaran. uniquely half-deaf. terima kasih pada yg memahami.. huhu..
#xtau la korg sume tau ke x tapi seminat2 aku kat dunie korea-jepon nih.. aku xleh/xberminat dgn makanan dorg pon.. XP
#i'm prone to cute guys rather than handsome one.. haha.. yoochunnie, andy, jonghunnie, jay,chansung n junho-kun..~

4-Anda Perlu Memilih 10 Penerima Award Seterusnya Dan Describe Tentang Mereka.

aku wat secare ringkas jela eh..

1. teeka - kwn baek n gaduh ku
2. yana - kwn matrix ku yg sengal.. ahaha..
3. fatin - ex-classmate ku di JESS yang minat gile dgn F1.. siap ade geng lg tuh.. hehe
4. mas - hehe dak teater yg sekepale dgn diriku..
5. diela - kwn lame mase kat UK dulu.. lame tak jumpe..
6. zahyra - kwn abim ku yang juge lame x jumpe.. huhu..
7. syaz - 'kakak'ku.. haha.. tp beliau mesti x buat.. isk2 nvrmind
8. nisa' - juge kwn lame kat UK dlu.. ^^

sila la buat jike ade kelapangan ye..~

sbb rakan bloggers ku bru sket.. so tag yg ni jela dlu..


11 May 2009

terkejut sebentar..

kira2 kul 3.40ptg td dpt call dari UKM(kalau xsalah pendengaran aku la) pasal exchange student to University of Seoul, Korea. walaweyh.. terkejut den. cam xcaye pon ye gak.. mmg aku ade tnye kat pejabat IND tapi kak yana tu suh gi tnye kat pejabat dekan coz kak cha takde. pstu skali tu je kot aku tnye.. dah tu bz dgn final project je memanjang.. langsung lupe nk wat follow-up kat pejabat. huhu.. then aku ade gak la tnye puan rini aka my PA pasal hal ni.. but she said she doesnt know anything about it.. so i happen to let it pass.. xtau la plak name aku dicalonkan.. isk2

kalau betul aku dapat gi sane.. nak gi ke tak? aku takut nak extend.. sbb course aku ni pelik sket jadualnye.. huhu.. dilema2.. =.="

but of course deep inside.. i'm DYING to go there.. huhuhu..


09 May 2009

psl smbg update..

sbb syaz dh ltk beberape gmbr n org dh upload gmbr len kat fb.. so mls aa nk ltk kat sni.. lgpon.. nak ltk gmbr ade limitnye tau.. huhu.. k aa.. till the next update.. going to watch idol army.. haha.. ^^


08 May 2009

update skejap..

td gi bbq 3rd yr.. rse sedih gak dorg nak pegi.. yela.. bru je dpt knal dorg dlm mse 2 mggu.. betulla ckp org.. dun judge a book by its cover.. n jgn gak hanye dgr kate2 org tapi tak pegi knal org tu sndri. len org len persepsi.. dh laa.. nnt kang smbg lg.. upload gmbr skali.. dh kul 2pg kot.. esok eh kul 10 pg arini nak kne gi tuntut kfc.. hehe.. ^^ nite..

btw, tuk sume 3rd year IND.. saya disini ingin mengucapkan Selamat Maju Jaya~ n klu leh kte sme2 contact ye after this.. ^__^

"agak skema disitu.." XD


05 May 2009

Darjah Tunjuk = Degree Show XP

4 Mei '09
  • perasmian oleh VC UPM
  • tema arini itam; xkesah la atas itam ke bwh itam, janji base itam
  • aku, syaz n zahin jdik receptionist
  • syaza n qadry jadik MC
  • sbb VC ade meeting kat KL, sume bnde ni dipercepatkan
  • so abes ponn awl la.. huhu..
5 Mei '09
  • arini dibuka pada orang awam
  • dak sekolah menengah banyak yang dtg.. antaranye: SMT Kuala Sepang, SMK Jln Bukit, SMT Gombak, etc
  • dak IND UIA datang petang sket
  • kaki aku saket kot kne pki heels due ari berturut2.. huhu..
  • esok bercadang nak pakai sportshoes je.. haha XD
  • pe yang aku merepek ni..??
  • tengah bengong kot sbb masih keletihan.. kaki plak berdenyut2..
  • btw, arini bru ktorg nak tau betul2 name senior sume..
  • klu tak hanya kenal yang cakap dgn ktorg je kot.. huhu..
  • patut wat connection awal2 =P
  • bwh nih aku campur jela sume gmbr slame due ari ni.. enjoy~ (=,=)")


01 May 2009

Hari Buruh..

bersamaan dengan birthday Harizan Amin Husaini yang ke-21.. woohoo~ Selamat Ulangtahun Kelahiran~ (skema abes.. LOL) semoga panjang umur.. dimurahkan rezeki and hepi always~ ^^

p/s: pic was edited by syaz. it was for our MGM movie credits..