snanye nak wat lame dah Yi Mee Kungfu nih tapi asek bertangguh je.. malas punye pasal kan.. so tghari td bru ade mood nak wat. 1st try wat n alhamdulillah jadik.. tp syg nye mak aku x dpt rse coz beliau bersame dgn abah, abglong, naufal n husna gi johor sbb tokmak nak jumpe cucu kesayangan.. XP
nila die hasilnye.. kali nih adek aku yg nina tuh tak tlg.. sbok men psp. yg tlg sket2 si najwa je.. n kakcik tlg tgk.. hua3..
korg nak resepi ke? ade je dalam buku masakan mane2.. tuk 1st try nih aku ikut jela pe dlm buku tu.. klu lps nih bole aa nak ber-eksperimen sket cthnye cm nak pedas sket, letak cili padi ke.. n sape2 yg suke sotong tu.. ltk aa.. sbb kan aku x suke maka nye aku x ltk.. haha.. rupenye skjp gile aku masak bnde alah nih.. tp nak sediakan bhn tu bkn men lame.. heh ^^;;
kungfu bukan kaler putih ke slalu nye???
ReplyDeletecehhh...pandai masak rupenye minah ni yek...hm...ak dok umah..melolong tido jek..huh..pemalas tul anak dare neh kan..iskh2
ReplyDelete@yana : haah mmg pon tp tah la.. maybe coz aku x ltk stok daging.. aku ltk kiub pati aym sbg ganti.. lgpon mak aku x ksik ltk tepung jagung bnyk.. so aku yg tak reti nk bajet sgt nih ltk sesudu je.. huhu..
ReplyDelete@syaz: dah rse mase udah tibe tuk ku blaja n retikan dri masak.. bkn msk hari2 ponn.. huhu..
pehhhh tere gile ko!
ReplyDeletebravo2.
tah bile la aku nk tere cmnih.
hak3.
-nad-
ala nad.. ko pon pandai masak gak kan.. cume malas je.. haha.. aku masak skali skala xpe aa.. klu ari2.. humph.. tak larat den. tu sbb aku kagum dgn mak aku. beliau rajen masak.. hakhak.. but not these days.. hehe..
ReplyDeletewey... cam sedap! tapau balik upm =p hehe
ReplyDeletehehe.. tp kne upgrade dlu la.. huhu.. bg lg sedap and mantap lagi.. ^^
ReplyDelete